Objavil/a: malanstrbenc | 11/06/2009

In memoriam Terra

IMG_0086Terra Bessy Homška (v originalu Red Black and White Bessy) je bila resasti foksterier. Najin prvi kuža. Spremljala naju je v najboljših letih. Ko je bila mladiček, sva se z njo igrala »raketo«. Torej, vsak sva klečala na svojem koncu sobe, Terra je zaštartala proti enemu, se odrinila in letela hlastajoč z mlečnimi »bucika« zobki direktno v tvoj nos, ti si jo v zraku prestregel, obrnil za 180 stopinj, in postopek se je ponovil nasprotniku  v nos.

Trapasta endokrina motnja, Cushingov sindrom, je naši Teriki onemogočila križarjenje na jug z nami in ji mnogo prezgodaj končala njeno malo življenje.

Terra je bila gams (ker so ji melišča popraskala tačke, jih je večinoma preskočila v nahrbtniku), popotnica, čolnarka in jadralka, brodnica (brodenje po potokih), lovka vse vrste divjadi, gurmanka, vzgojiteljica Gimlija in Ronje, backvokal ob frulici  in predvsem zelo samostojen kuža.

Tako dolgo je bila že z nama, da njenih otroških let, potepanja po Provansi, kanuiranja ipd. sploh še nimamo v digitalni obliki (so na diasih).

Zadnje mesece so zanjo skrbeli Neda, Joki in Gimi. Vsem trem najnajlepša hvala. Žihec je bil pravi zadnji miren kraj zanjo z veliiiko zelene travice, Murkotom in Belo za čuvanje teritorija in malce drekca za valjanje. Jutranja daritev Heliosu bo zanjo, našo trmasto kepico.

Advertisements

Responses

  1. Terči pozdravi mi očija, ko boš ga srečala, zdaj pazi na njega!

  2. Hudic,te zivalce,zlezejo pod kozo.Tera pozdravi se Capo v zivalskem raju!

  3. Kužika Terra je bila tudi naša hišna prijateljica vseh 11 let in je marsikateri teden počitnikovala z nami. Njenih obiskov smo bili vedno veseli, saj so to bili hkrati obiski Malan in Gregorja-hvala tudi vama.
    Zadnjih 11 mesecev pa je bila moja,moja…Popestrila je dneve meni, Jokiju, Gimiju in muckoma. Lepo ji je bilo z nami v Žihcu.
    Bolezen je napredovala. Odločitev o slovesu je težka in boleča, kar vedo le ljubitelji psov.
    In gnevi so sedaj drugačni

  4. IN DNEVI SO SEDAJ DRUGAČNI !


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

Kategorije

%d bloggers like this: