Objavil/a: malanstrbenc | 21/12/2008

Barka Habibi

Barka Habibi je jadrnica tipa Colvic Countess 33 Central Cockpit. Z njo se bomo aprila odpravili štet delfine in sredozemske medvedice ter častit Helios.

Teh jadrnic na svetu ni prav veliko. Trupe je v 80 letih izdeloval Colvic Craft iz Velike Britanije, večina bark pa je bila dokončana v lastni izvedbi. Naša je bila profesionalno opremljena na Cipru in prvič registrirana leta 1992 v Larnaki. Lastnik, ciprski arhitekt, je nato ugotovil, da je malo majhna za njegove potrebe, in jo prodal upokojenemu angleškemu paru. G. in ga. Derek sta se nekaj let guncala na Cipru, nato pa barko prodala upokojenemu waližanskemu paru. Ken in Chris sta z njo končno resno zaplula – dve leti po Turčiji, dve leti v Grčiji. Z nama je priplula v Jadran. Več o povezanih dogodivščinah pod kategorijo “zgodovina Habibija”.

img_0552

Snast jadrnice je bermudska (približno polovica “grofic” je opremljenih v keč izvedbi). Kobilica je t.i. kalužna, kar pomeni da je masivna, malo daljša in plitvejša (ugrez 1,55 m). Neto masa je 6,5 ton, bruto pa vsaj 2 toni več. Barka je stabilna in varna na račun razumljive počasnosti v primerjavi z modernimi lahkimi jadrnicami.


WELCOME ONBOARD!

habibi-v-marini

Robusten trup dolžine 10 m in širine 3,55 m omogoča neverjetno udobje v podpalubju. Tikova paluba in tikova notranjost poskrbita za toplo domačnost.

habibi-salon_stisnjeno1kokpit-mali
Barka je registrirana za 8 oseb; za udobno vožnjo sprejme poleg stalne posadke 4 goste. V kljunu je spalnica z enim krajšim in enima daljšim ležiščem. Toaletni prostor s tušem, fekalni rezervoar (ta WC uporabljamo na sidriščih).

grcija_0203sprednji WC in tuš

V salonu sta dve normalno dolgi ležišči in ob zložitvi mize še prostor za otroka. Pilotsko ležišče v prehodu uporabljamo za skladiščni prostor.V zadnji kabini je povprek postavljeno ležišče za dve osebi in še en toaletni prostor (ta WC uporabljamo med plovbo).

prehod-iz-krmne-kabine-v-salonzadnja kabinakrmni-wcsalon2kuhinjski-kotnavigacijski-kot

Jadra: navijalna velika genoa, glavno jadro z oporniki in sistemom lazy jack, pomožna notranja napera za viharno prečko, viharno jadro, genaker z nogavico, teleskopski tangun.

paluba

Tehnična oprema: motor Yanmar 35 HP (maksimalna hitrost na mirnem morju 7 vozlov, potovalna 5 knt). 1 motorna baterija, 3 x 100 Amp hišni akumulatorji, napaja jih alternator in 2 x 40W sončne celice (za veternico Air breeze se še nismo odločili, mogoče prej pametnejši alternator in regulator). Grelnik vode na motor ali zunanji električni priklop. Hladilnik Danfoss, parafinski štedilnik s pečico Taylors, parafinska pečka Tonysun. Inverter 12 V -> 220 V 300 W. 12 V “avtomobilske” vtičnice. Avtoradio s CD, MP3, USB in aux audio vhod. Zunanji motor Yamaha 4 HP za pomožni čoln. Nosilci za pomožni čoln. Gumenjak neznanega porekla sprejme 4 osebe.

Elektronika za varnost in navigacijo: Radar Goldstar, radar odbojnik, Navtex, Weatherman, GPS Garmin 128 povezan s PC s kartografijo Maptech (Sredozemlje), rezervni GPS Garmin eTrex, avtopilot Raymarine, EPIRB, Clipper GPS repeater in Wind instrument, ročni merilnik hitrosti vetra, B & G brzinomer-globinomer-log, VHF GMDSS postaja in ročni VHF.

Advertisements

Responses

  1. Hi Malan and Gregor! Nice to hear you again! I am sailing to Levkas now, because I have got reply for my yacht advertisement and one guy is comming to make a survey there. So, if he will buy the boat, I will sail her to Croatia instead of Italy… 🙂 I will know next week, so I will keep you informed. I had seen one turtle in Koroni! Just along my boat, when I was on the anchor! 🙂 I wish you the best. Martin

  2. We: work,work,work
    You:lucky,lucky,lucky,lucky
    YOU HAVE TO…: enjoy it,enjoy it,enjoy it,enjoy it,

    Regards from all of us , to all of you


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

Kategorije

%d bloggers like this: